Az örökbefogadás menete

Az örökbefogadás menete a következő:

(A Covid időszak alatt megváltozott)

1. Az örökbe fogadandó kutya vagy macska kiválasztása a weboldalról, amennyiben nem látható „Foglalt” felirat az adatlapján.

2. A kutya kérdőív vagy macska kérdőív kitöltése és visszaküldése, melyet legfeljebb pár napon belül átnézünk, segítünk a választásban és értesítjük a leendő gazdát a további teendőkről.

3. A kiválasztott gazdi tud csak személyesen eljönni az állatotthonba! Szombaton 10-14 óra között. Az első alkalommal haza lehet vinni a kiválasztott védencünket maximum 2 hetes próbaidővel, kölyök kutya esetén maximum 3 napos próbaidővel. Ez alatt az idő alatt kell eldönteni, megvan -e a kölcsönös szimpátia és el tudják-e képzelni együtt a közös jövőt. Az agarak esetében az Agár-fajtamentéssel kell kapcsolatba lépni a +36 70 434 7075-ös számon vagy a szf.henni@gmail.com címen. Az agarak nem Ócsán élnek, hanem Csömörön, így a látogatás előtt mindenképpen egyeztetni kell.

4. Az örökbefogadási szerződés aláírása mind az örökbefogadó, mind az állatotthon részéről, melyben az örökbefogadó írásban nyilatkozik arról, hogy harmadik személynek a kutyát nem adja ki, hogy ivartalanítási kötelezettségének eleget tesz (amennyiben ivaros kutyát fogad örökbe) és, hogy az Állatvédelmi Törvényben foglaltaknak eleget tesz. 6 hónapnál fiatalabb kutya örökbefogadásnál, ideiglenes szerződéssel költözhet az állat, és az ivartalanítás után kerülhet sor a végleges örökbefogadási szerződésre.

5. Kutyáink az állatotthonban a következő ellátásban részesülnek: külső-és belső paraziták elleni kezelés, szívférgesség szűrés, fertőző betegségek- és veszettség elleni védőoltás, egyedi megjelölés mikrochippel, illetve a 6 hónaposnál idősebb kutyák mindegyike ivartalanítva kerül gazdához. Az alapellátás természetesen az állatok egészségi állapotától, korától függően változik.

6. Azért, hogy jövőben az Alapítványhoz kerülő állatok is hasonló ellátásban részesüljenek, kérjük, hogy a leendő gazda védencünk örökbefogadásakor 30.000 Ft adománnyal járuljon hozzá a rendszer további működéséhez. Természetesen magasabb felajánlást szívesen fogadunk!

7. A kutya hazaszállítása új otthonába. Jó ha addigra már minden elő van készítve az új jövevény számára: fekhely/kutyaház, etető-, itatótál, póráz, nyakörv stb. Aki kertben szeretné tartani kutyáját, az alaposan ellenőrizze kerítése állapotát! Az első napokban különösen kell figyelni az új családtagra! Sétánál ne engedje senki szabadon őt a pórázról egész addig, amíg a kellő kötődési fok ki nem alakult gazdi és kutyája között és már biztosan behívható.

8. Az örökbe fogadott kutya oltási könyvét minden esetben vagy postán küldjük ki, vagy személyesen visszük ki az új gazdiknak.

9. Szívesen vesszük az új gazdik által készített fotókat újdonsült kedvencükről és örülünk, ha időről-időre a kutyáról/cicáról hírt adnak számunkra. Honlapunkon, közösségi oldalunkon közzé tesszük a gazdis képeket (a gazdi beleegyezésével): jó módja ez annak, hogy másokat is bátorítsunk az örökbefogadásra, és persze minket is megnyugtat, hogy védencünk jó helyre került. Köszönjük és sok boldogságot kívánunk a gazdiknak és kutyáiknak/cicáiknak!

 

kolyok2