Az örökbefogadás menete

Az örökbefogadás menete a következő:

  1. Az örökbe fogadandó kutya kiválasztása
  • az állatotthonban tett személyes látogatás alkalmával, a gondozók/menhelyvezető segítségével (az állatotthon minden nap 10-14 óra között látogatható).
  • hirdetés alapján – ebben az esetben fel kell venni a kapcsolatot Merza Nagy Ritával a 06203404274-es telefonszámon vagy a merzarita@gmail.com e-mail címen, és ezt követheti a személyes látogatás a tanyán.
  • az agarak esetében Nagy Henriettel kell kapcsolatba lépni a 0670-434-7075-ös számon vagy a szf.henni@gmail.com címen. Az agarak nem a tanyán élnek, hanem Budapesten, így a látogatást Nagy Henriettel kell előre megbeszélni.

2. A kérdőív kitöltése és visszaküldése, melyet legfeljebb pár napon belül átnézünk, segítünk a választásban és értesítjük a leendő gazdát a további teendőkről.

3. Az örökbefogadási szerződés aláírása mind az örökbefogadó, mind az állatotthon részéről, melyben az örökbefogadó írásban nyilatkozik arról, hogy harmadik személynek a kutyát nem adja ki az állatotthon beleegyezése nélkül, hogy ivartalanítási kötelezettségének eleget tesz (amennyiben ivaros kutyát fogad örökbe) és, hogy az Állatvédelmi Törvényben foglaltaknak eleget tesz. A kutyáknak ára nincs, de a mikrochip és veszettség-oltás árát a leendő gazdáknak meg kell téríteniük az állatotthon számára. Ivartalanított kutya esetében szívesen elfogadunk a felmerült költségekhez való anyagi hozzájárulást.

4. A kutya hazaszállítása új otthonába. Jó ha addigra már minden elő van készítve az új jövevény számára: fekhely/kutyaház, etető-, itatótál, póráz, nyakörv stb. Aki kertben szeretné tartani kutyáját, az alaposan ellenőrizze kerítése állapotát! Az első napokban különösen kell figyelni az új családtagra! Sétánál ne engedje senki szabadon őt a pórázról egész addig, amíg a kellő kötődési fok ki nem alakult gazdi és kutyája között és már biztosan behívható.

5. Az örökbe fogadott kutya oltási könyvét minden esetben vagy postán küldjük ki, vagy személyesen visszük ki az új gazdiknak.

6. Szívesen vesszük az új gazdik által készített fotókat újdonsült kedvencükről és örülünk, ha időről-időre a kutyáról/cicáról hírt adnak számunkra. Honlapunkon, közösségi oldalunkon közzé tesszük a gazdis képeket (a gazdi beleegyezésével): jó módja ez annak, hogy másokat is bátorítsunk az örökbefogadásra, és persze minket is megnyugtat, hogy védencünk jó helyre került. Köszönjük és sok boldogságot kívánunk a gazdiknak és kutyáiknak/cicáiknak!

kolyok2